Käyttöohjeet

Talsan Tonttu

Lisää Tontusta

Talon mies

Paperitaiteilija Tuula

Lähetä terveiset

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Tontun puuropata 

 

Tonttu päivitti tätä sivua viimeksi 12.11.2010

 

9. joulukuuta, 2009

Tuula Hiekkanen: Pikku kruunattu

Tuula Hiekkanen: Pikku kruunattu

Leluja ja suklaakakkua

Tonttu viettää nimipäiväänsä mainioissa olosuhteissa. Heti aamusta pikkuinen asiakas laulaa luikauttaa Tontun kunniaksi. Halauksia satelee ja onnentoivotusta tulee joka mediasta. Jopa kaamosajan aurinko suvaitsee luoda loistettaan muutaman keskipäivän tunnin ajan. Mikäpä on ollessa, Tonttu tuumaa. Onhan tätä yötä yököteltykin. Kissan hännän nosto kannattaa aina.

Työpäivän päätteeksi Tonttu nauttii hyvin ansaitsemansa kaakunlohkon kahvilassa odotellessaan perillisiään koulusta. Tonttu ei ehdi vielä puoleen väliin kakunpalaa, kun poika löntystää paikalle ja tekee selvän lopusta.

Tonttu, tyttö ja poika vaeltavat suuren tavaratalon halki parkkitaloon. Silmätään ohimennen leluosastoa. Poika liimautuu legohyllyyn kaihoisin katsein ja tutkailee lautapelien valikoimaa. Tyttö tällääntyy hipelöimään pehmoleluja ja heltyy suitsuttamaan pikkuruisen siiliperheen kertakaikkista ihanuutta. Teinimaneerit unhoittuvat.

Tonttua hellyyttää. Se mainitsee ohimennen, että pukin listaan saattaa saada vielä yhden lisäyksen, jos toimii nopeasti.

Kotimatkalla Tonttu tiedustelee tytöltä, joko bratzperhe on ottanut esiin joulukuusensa. Nukkesuku on jokunen aika sitten joutunut pakolaisiksi tytön valtakunnasta ja anonut turvapaikkaa Tontun vaatehuoneen nurkasta. Tyttö ilmoittaa, etteivät bratzit aio tänä vuonna viettää joulua lainkaan. Perheessä on sattunut vuoden mittaan kaikenlaisia murheellisia asioita, avioeroja, petoksia, konkursseja ja kuolemantapauksia, eikä kenelläkään ole oikein joulumieltä. Ei ole helppoa nukeillakaan, Tonttu pohtii. Vai lieneekö tyttö katsellut liikaa TV-sarjoja?

Talon mies ei ole – ällistyttävää kyllä – osunut kotimatkallaan kukkapuodin lähellekään ja lähestyy Tonttua armahdusta aneleva ilme kasvoillaan. Naapurinrouva on osannut ennakoida Talon miehen pulmallisen tilanteen. Salaliittoteoriaan Tonttu ei usko. Pöydällä odottaa iso puketti joulunpunaisia ruusuja.

Kaakkuakaan ei talossa jäädä paitsi. Tonttu myllää pakastinta. Arkun pohjalta löytyy loppukesällä leipomon tarjouksesta ostettu suklaakakku. Talon mies kehuu maukasta kakkua. Nimipäiväkahvit juodaan sopuisan tunnelman vallitessa, tosin englannin epäsäännölliset verbit odottavat nurkan takana, Tonttu tietää.

Lähetä Tontulle viesti(1)

Tepsukka kirjoitti 9.12.2009 22:18

Voihan mutkainen vieteri, viettää nimipäivä juhlaa Anna ja Anneli. Vauhtia ja iloista mieltä, kaffi ja kakut kutkuttelevat kieltä. Onnea toivotan satakiloa ,siitä riittääkin paljon iloa!!!

Sivun alkuun

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Lue aiemmat kommentit


Copyright © 2009 Anna Maija Stubb, Tuula Hiekkanen ja Päivi Lehikoinen. Kaikki oikeudet pidätetään. Tekstin ja kuvien osittainenkin kopiointi on kielletty Suomen tekijänoikeuslain nojalla.