Käyttöohjeet

Talsan Tonttu

Lisää Tontusta

Talon mies

Paperitaiteilija Tuula

Lähetä terveiset

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Tontun puuropata 

 

Tonttu päivitti tätä sivua viimeksi 12.11.2010

3. joulukuuta, 2009

Tuula Hiekkanen: Tuulen hyväily

Tuula Hiekkanen: Tuulen hyväily

Lap top

Lap top? Tonttu kaivelee muistiaan ja kurkistaa laulukirjaan: tonttulaulun kertosäe on edelleen tip tap. Onkohan se tullut vanhaksi?

Tonttu on saanut päähänsä toivoa pukilta läppäriä. Miniläppäriä. Se selailee tarkkaan alan lehdet, tutkii testitulokset ja haeskelee lisätietoa netistä. Talon mies tahtoo tietää, mihin Tonttu, jolla on jo tehotykki pöytätietokone kaikilla lisukkeilla, tarvitsee miniläppäriä. Tonttu tuikkaa vastaukseksi ihmettelyn, mitä aikuinen mies mopolla tekee. Ajelee postilaatikolle, kun ei viitsi kävellä, sataa, on kiire, postit ovat unohtuneet tai ihan vaan huvikseen. Juuri siihen Tonttu tarvitsee läppärin. Sillä voi ajaa hurauttaa hetkessä postilaatikolle missä vain ja milloin vain.

Tonttu raahaa Talon miehen tietokoneliikkeeseen näpelöimään toinen toistaan pienempiä ja söpömpiä pikkuisia kannettavia tietokoneita. Talon mies ei nakkisormiaan koneen näppylöille suostu asettamaan. Turhaan Tonttu kuvittelee, että Talon mies muka työmatkoillaan pikkukoneella nettiä näpyttelee. Raavas mies paiskii töitä yömyöhään, tuijottaa sitten kympin uutisia ja nukkuu. Nettiä joutaa selailla kotonakin, sikäli kuin Tonttu tekee koneen ääreltä tilaa.

Tonttu vertailee läppäreiden kokoja, painoja, tehoja ja akunkestoja. Se himoitsee reilun kilon painavaa, kauniin punaista, sutkakkaa ja kannestaan koristettua mallia, jonka se kätevästi sujahuttaa käsveskaansa. Hyvä sillä on kaupungin kahviloissa istuskellessa sähköposteja selailla. Ei tarvitse pienen pientä kännykän ruutua tihrustaa.

Malli on kuitenkin lopussa. Pitäisi odotella, että uusia saadaan. Kyllä siinä kärsivällisyys on koetukselle.

Tonttu hengittää hetkisen. Se miettii uudemman kerran. Talon mies on jälleen mies paikallaan. Talon mies mopoilee laatikolle harvemmin. Minkä ihmeen takia Tontun tarvitsee lukea postinsa kaikkialla? Jos kerran kahvilaan ehtii istuksimaan, on siellä parempaakin tekemistä kuin sähköposteja selailla. Jos lukijat eivät jaksa odottaa viesteihinsä vastaamista, he ovat unohtaneet lukea joulukalenterin käyttöohjeet.

Tonttu päättää harkita vielä hetkisen lahjatoiveitaan. Laptop ei edelleenkään ole tonttujen joululaulun kertosäe.

Malttaako Tonttu? Jää nähtäväksi.

ps. Tonttu huilaa huomisen. Mutta ei hätää, luukku on silti avautumassa. Jos 4. päivän luukku ei ala aueta, syynä on kenkkuileva laajakaista tai toimituksen uusi tonttuharjoittelija, joka on unohtunut puuhailemaan tietokoneella jotain aivan muuta, mitä pitäisi.

Lähetä Tontulle viesti (1)

Lentsi kirjoitti 4.12.2009 10:28

Miniläppärin vankkumattomana kannattajana jään odottamaan tontun ratkaisua. Hyvä miniläppäri on nätti, kevyt ja sisuksiinsa syönyt kaiken tarpeellisen. Mutta hyvä on pohtia omaa motiivia päästä "laatikoilleen" aina ja kaikkialla, mikä siinä onkaan niin houkuttelevaa?

Sivun alkuun

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Lue eiliset kommentit


Copyright © 2009 Anna Maija Stubb, Tuula Hiekkanen ja Päivi Lehikoinen. Kaikki oikeudet pidätetään. Tekstin ja kuvien osittainenkin kopiointi on kielletty Suomen tekijänoikeuslain nojalla.