Käyttöohjeet

Talsan Tonttu

Lisää Tontusta

Talon mies

Paperitaiteilija Tuula

Lähetä terveiset

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Tontun puuropata 

 

Tonttu päivitti tätä sivua viimeksi 12.11.2010

21. joulukuuta, 2009

Tuula Hiekkanen, Lepäävä enkeli

Tuula Hiekkanen: Lepäävä enkeli

Muruja pöydällä

Tonttu on vaiti. Murusten pyyhkiminen pöydältä on jotenkin juhlallista, tiskirätin vääntäminen armoa, lattian lakaiseminen hitain liikkein suuri siunaus. On jotain, mitä voi tehdä, kun sattuu. On heitä, joiden eteen tekee arkiset askareensa.

Jokainen päivä on lahja, Tonttu miettii hiljaisena. Harvat uutiset ovat hyviä. Joulukaan ei pelasta jokaista liikenteessä ja elämässä. Tonttu ajattelee lapsia, kaikkia lapsia. Lapset ovat vahvoja, Tonttu tietää. Lapsissa asuu ikuisuuden henki.

Tonttu pohtii suojelusenkeleiden tehtävää. Enkeleillä on kiire. Maailmassa on  mustia sävyjä, joiden torjumiseen tarvitaan valoa. Miksi enkelit eivät aina ehdi ajoissa paikalle? Tonttu tietää, että moni pohtii samaa. Onko ihmisen kiire, tuska ja yksinäisyys niin suuri, että enkelit usein myöhästyvät. Huollettavia on niin paljon. Huolenpitäjiä liian vähän. Ehkä enkeleidenkin täytyy joskus levätä. Tai ehkä ihmiset vain ajavat liian lujaa, suhtautuvat välinpitämättömästi, pelkäävät ja osoittavat vihaansa sattumanvaraisesti.

Lunta sataa. Maa on puhtaan valkoisen peiton alla. Tontun sängyssä on valkoinen uusi lämmin peitto. Tontun tekee mieli asettua peiton alle, käpertyä, olla hiljaa. Ajatella joulun valoisia, välkehtiviä ajatuksia. Yhdessä hetkessä joulu voi muuttua toisenlaiseksi kuin koskaan ennen. Sairaus tulee lupaa kysymättä. Onnettomuus tapahtuu silmänräpäyksessä. Jokaisen päivillä on määränsä, josta kukaan ei tiedä.

Elämän suuret muutokset tulevat salaa. Koskaan ei ole sopiva hetki.

Tonttu kehottaa jälleen kerran itseään ja kaikkia ystäviään hiljentämään vauhtia. Tarttumaan tiskirättiin hartain ja kiitollisin mielin. Katselemaan muruja pöydällä, roskia lattialla ja ympärillään mellastavia lapsia lempein ja armollisin silmin. Meillä on vain tämä sisäänhengitys, Tonttu muistaa jonkun kirkkoisän sanoneen.

Jos tämä on niistä viimeinen, elän sen onnellisena, Tonttu päättää.

Lähetä Tontulle viesti

Sivun alkuun

Leen@ kirjoitti 21.12.2009 22:39

Voi kiitos tästä tarpeellisesta muistutuksesta. Toivottavasti joulun liikenne sujuu hyvin eikä lumipyryissä tule enempää onnettomuuksia. Pyyhitään muruja hyvillä mielin!

Paula kirjoitti 22.12.2009 9:59

Kiitos tonttu. On ollut niin suuri ilo avata aina uusi sivu. Eilen odottelin, odottelin. Tiesin, että sivu tulee.. joskus. Nyt aamulla sain lukea niin tontun rauhoittavalla tyylillä kerrotut tunteet ja ajatukset. Suru on surullista. Ilo on yhteinen, että on lapset. Toivoo vain että suojelusenkelit eivät lepäisi ainakaan kaikki yhtä aikaa, ja mustat enkelit olisivat ikiunessaan. Jouluterveiset koko tontun lähipiirille.

Lentsi kirjoitti 22.12.2009 18:06

Jokainen päivä on lahja, josta saamme olla kiitollisia. Silti on hyvä miettiä sitä, miten paljon huolta, surua, vaaraa, ahdistusta myös joulun aikaan on niin monella. Enkeleitä heille...

Tonttu vastasi 22.12.2009 klo 22.28

Tonttu kiittää kaikkia ajatuksia jakaneita ystäviään. Tontulla tuppaa venymään työpäivät näin joulun alla. Viisaita ovat lukijat, jotka suosiolla aamuun jaksavat odotella.  Tonttu toivoo myös, että enkelit, joilla liikenteessä, kaduilla ja kodeissa on todella kuumat paikat, jaksavat olla valppaina.

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Lue aiemmat kommentit


Copyright © 2009 Anna Maija Stubb, Tuula Hiekkanen ja Päivi Lehikoinen. Kaikki oikeudet pidätetään. Tekstin ja kuvien osittainenkin kopiointi on kielletty Suomen tekijänoikeuslain nojalla.