Käyttöohjeet

Talsan Tonttu

Lisää Tontusta

Talon mies

Paperitaiteilija Tuula

Lähetä terveiset

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Tontun puuropata 

 

Tonttu päivitti tätä sivua viimeksi 12.11.2010

19. joulukuuta, 2009

Tuula Hiekkanen: Pienen pieni

Tuula Hiekkanen: Pienen pieni

Lapsenmielisyyttä

Tontulla olisi kaikenlaista puuhaa. Lahjoja pitäisi paketoida. Teippi on lopussa. Laatikot ovat yhä ajatuksen asteella. Kaappiin on – harmillista kyllä – kulkeentunut valmiita sosepaketteja. Tonttu on erehdyksessä siepannut ne mukaansa marketista. Seuraavalla kauppareissulla matkaan on tarttunut mausteita ja kermaa. Kolmannella foliovuokat. Kyllä siinä bensoineen päivineen kertyy laatikoille hintaa, Tonttu päivittelee.

Tonttu päättää, että ensi vuonna se ihan oikeasti kävelee suoraan lihatiskin päähän, missä valmiit ja ihan kotitekoisen näköiset laatikot odottavat. Ei sitä hämärässä kukaan huomaa, mitä suuhunsa laittaa. Joku äiti nekin laatikot on tehnyt, Tonttu ajattelee.

Tonttu istuu sohvalle. Televisiossa alkaa lastenelokuvaa. Hetken päästä viereen tällää päätä pitempi poika. Siinä vierekkäin istutaan. Ihan liki. Harvemmin sitä nuori mies ehtiikään mamman kainaloon, Tonttu tuumii.  Talon mies saa makaroonilaatikon valmiiksi ja istuu Tontun toiselle puolelleja. Pikku hiljaa tyttökin hivuttautuu sohvan kulmalle  ihmettelemään, miten joulumieltä etsivän lapsen käy ihmejunan kyydissä.

Perheen yhteistä laatuaikaa, Talon mies toteaa. Elokuva loppuu ja makaroonilaatikko on valmista. Masu pulleana onkin aika käydä päivänokosille. Muuta Tonttu ei saa aikaan. Vaan mitäs pitäisi? Lomalla ollaan.

Lähetä Tontulle viesti (1)

Siru kirjoitti20.12.2009 14:06

Paperitaiteilija Tuula Hiekkasen työt ovat kiehtovia. Niissä on jotain syvästi mieltä tyydyttävää. Malttamattomana avaan uuden luukun, mitä nyt, mitä tänään? Mikä parasta, aiemmat työt löytyvät uudelleen.Tästä adventtikalenterista syntyy hieno kuvataidenäyttely Tontun päiväkirjan ohessa.

Tonttu vastasi 20.12.19.08

Tonttu iloitsee kaikista paperitaiteilijan upeisiin töihin liittyvistä myönteisistä kommenteista. Niitä onkin tullut runsaasti. Tonttu kiittää paperitaiteilijaa tästä mahtavasta mahdollisuudesta saada kauneus ja taito kaikkien nähtäville. Tontun höpinöiden koristukseksi.

Sivun alkuun

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Lue aiemmat kommentit


Copyright © 2009 Anna Maija Stubb, Tuula Hiekkanen ja Päivi Lehikoinen. Kaikki oikeudet pidätetään. Tekstin ja kuvien osittainenkin kopiointi on kielletty Suomen tekijänoikeuslain nojalla.