Käyttöohjeet

Talsan Tonttu

Lisää Tontusta

Talon mies

Paperitaiteilija Tuula

Lähetä terveiset

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Tontun puuropata 

 

Tonttu päivitti tätä sivua viimeksi 12.11.2010

18. joulukuuta, 2009

Tuula Hiekkanen: Äiti

Tuula Hiekkanen: Äiti

Oi sä riemuisa

Tonttu ja Talon mies aloittavat loman. On siinä sopeutumista. Puuttuu vielä, että kaksi vastahankaista teiniä, joilla on huomenissa vain todistusten jako, liittyy seuraan 24h. Voi hyvät pyssyt. Siitä se riemu repeää ja tässä porukassa pitäisi sitten viihtyä pari seuraavaa viikkoa, Tonttu päivittelee.

Kaiken päälle Tonttu tuntuu olevan koko ajan myöhässä, kuulevan huonosti ja unohtavan kaiken, mitä äsken on tapahtunut. Tonttu on kuullut, että muillakin ikätovereilla on esiintynyt samanlaisia tonttuilun oireita pitkin viimeistä työviikkoa.

Tonttu ei ilkeä minkäänlaiseen väligallupiin ryhtyä. Kärsivällisyyspaasto ei oikein ota onkeensa. Talon mies ei kerta kaikkiaan osaa tehdä mitään Tontun mielen mukaan. Edes jäälyhtyjen kumoaminen ämpäristä hankeen ei suju Tontun suunnitelmien mukaan. Talon mies vetää hernettä nenään, kun Tonttu alkaa ojentaa Talon miestä, miten  puhelimessa olisi soveliainta keskustella. Voi Talon mies parkaa. Verstaassa on ilmaa rauhoittua. Tonttu siivoaa vimmatusti. Haihtuvatpa enimmät höyryt. Poika määrätään koiralenkille. Tyttö yrittää hiippailla vaivihkaa portaita kohti. Tonttu huomaa pakoyrityksen ja pakottaa tytön jynssäämään pyttyjä ja kiillottamaan peilejä. Styranki, tyttö sanoo. Kenenkään muun ei tarvitse...tyttö aloittaa. Tehdä ikinä mitään, Tonttu jatkaa.

Tonttu seisahtaa hengittämään öiselle pihalle, jota valaisevat lukuisat jäälyhdyt. Ikkunasta näkyy Tontun uusi kynttiläamppeli. Tonttu on ostanut itselleen mun-lahjan-mulle varmistaakseen, ettei lahjonta sentään jää pelkkään WC-pyttyyn. Kynttilät tuikkivat. Talon mies löytää pöydältä lahjapaketin, jossa on kaksi kaunista lasia. Tontun paketissa on sydämenmuotoinen viinipullon korkki.

Tuoksuu joululta. Sauna lämpiää. Tonttu alkaa lämmetä itsekin myös sisältä päin. Se pyytää anteeksi koko perheeltä äkäistä ja äkkipikaista käytöstään ja lupaa parantaa tapansa. Lupaus lienee ennenaikaista, sillä joulusiivous on tekemättä ja laatikot paistamatta, Tonttu harmittelee. Yrittänyttä ei laiteta.

Rauha laskeutuu tontille. Ainut seikka, joka Tonttua kismittää, on pöytätietokone yläkerrassa. Tonttu ei voi yhtä aikaa istua ihailemassa kynttilöitä ja takkatulta, katsoa telkkarista hyvää elokuvaa, maistella jouluista juomaa ja kirjoittaa uusinta blogiaan.

Haloo Korvatunturi. Miniläppärille olisi sittenkin ihan oikeaa ja mielekästä käyttöä.

Lähetä Tontulle viesti

Sivun alkuun

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Lue aiemmat kommentit


Copyright © 2009 Anna Maija Stubb, Tuula Hiekkanen ja Päivi Lehikoinen. Kaikki oikeudet pidätetään. Tekstin ja kuvien osittainenkin kopiointi on kielletty Suomen tekijänoikeuslain nojalla.