Käyttöohjeet

Talsan Tonttu

Lisää Tontusta

Talon mies

Paperitaiteilija Tuula

Lähetä terveiset

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Tontun puuropata 

 

Tonttu päivitti tätä sivua viimeksi 12.11.2010

12. joulukuuta, 2009

Tuula Hiekkanen: Sylissä

Tuula Hiekkanen: Sylissä

Tontun puuropata porisee jälleen

Tonttu lukee kuvalehdestä nimekkään kirjailijan ajatuksia siitä, millainen on joulu, jota viettäisin, jos ihan oikeasti voisin valita vapaasti.  Naiskirjailijan tavoin Tontun mielessä väikkyy romanttinen kuva itsestä anteliaana hyväntahdon lähettiläänä, joka kiiruhtaa Hurstin kanssa toreille jouluruokaa jakamaan. Ja kuinkas käy? Kotoa löytää itsensä aattoiltana kinkkua mahaansa ahtamasta.

Vapaa valinta, ihan oikeasti, Tonttu tuumaa. Joulunvieton tunnetuin klisee lienee: Tänä jouluna ostetaan jokaiselle vain yksi lahja. Aattoiltana, hupsista vaan, kuusenalukset ja pukinkontit pursuavat. Mitenkäs tässä näin kävi?

Tonttu katsoo valkeaa maisemaa ikkunastaan. Kodissa on lämmintä, kaapissa ruokaa, ihmisiä ympärillä. Voisiko muuta toivoa? Kaikkea on yllin kyllin, vaan ei kaikilla. Entä jos ei ole mahdollisuutta siihen yhteenkään lahjaan, Tonttu miettii.

Tonttu kuuntelee radiota. Tunnetun miestoimittajan miellyttävä ääni kertoo Hyvä joulumieli –keräyksestä. Keräyksellä autetaan vähävaraisia ja vaikeassa elämäntilanteessa olevia kotimaan lapsiperheitä. Keräyksessä kootut varat jaetaan perheille lahjakortteina, joilla perheet voivat ostaa ruokaa jouluksi. SPR ja MLL valitsevat autettavat perheet. Keräykseen voi osallistua soittamalla numeroon 0600-16555 (9,85 euroa + pvm).

Tonttu päättää perustaa tänäkin vuonna oman joulukeräyksen vastaavaan tarkoitukseen. Pelastusarmeijan sivulla porisee jälleen "Tontun puuropata" - joulukeräys, joka toimii verkkopankin välityksellä. Lisätietoja Tontun puuropadan varojen käytöstä löydät tästä.

Tonttu haastaa jälleen lukijoita yhteiseen ponnistukseen. Yhden suklaarasian tai karkkipussin hinnan verran varmasti jokainen voi luovuttaa kukkarostaan ja joulunjälkeisestä vyötärönympäryksestään. Unohda siis tällä kertaa  naapurin pakollinen hyasintti. Lahjoita euro, jolla voisit kiikuttaa kukkasen lähimmästä marketista vain saadaksesi kotiin tuomiseksi toisen samanlaisen. Kerro naapurillekin, että hän voi tehdä samoin.

Jos puuronkeitto tässä mielessä ei miellytä, soita Hyvä joulumieli –numeroon, pistä ropo kolehtiin tai kadunkulman joulupataan tai osta puuntaimi. Keksit varmaan jotakin, vaikka laupeudentyön vapaaehtoistyöntekijäksi ryhtyminen jäisi tänäkin vuonna haaveilun asteelle.

Lähetä Tontulle viesti (1)

Leen@ kirjoitti 12.12.2009 20:13

Kiitos Tontulle puurokauhan pyörittämisestä kattilassa, laitoin taas linkin omasta blogista tänne näin. Lueskelin viime yönä myös Tontun tuumailuja edellisvuosien joulukalentereista. Kiitos niistä, hymyilin paljon. Tässä vahvistui käsitys, että jokseenkin samankaltaisia polkuja koko valtakunnassa joulua valmistellaan, ainakin näin perheenäitien näkökulmasta. Olisikohan syytä ehdottaa Turkuun, että aikaistaisivat joulurauhaa tai julistaisivat ensin sellaisen valmistelurauhan, jota rikkonutta seuraisi mitä ankarin rangaistus. Esimerkiksi tänä viikonloppuna kun valtakunnassa etsitään osoitteita ja liimataan tarraa jos toista niin ei lainkaan olisi tehnyt pahaa ensin hiljentyä kortintekorauhan julistukseen. Puuropataan toivon runsasta ja onnistunutta puuroa!

Sivun alkuun

Talsan Tontun joulukalenteri 2009

Lue aiemmat kommentit


Copyright © 2009 Anna Maija Stubb, Tuula Hiekkanen ja Päivi Lehikoinen. Kaikki oikeudet pidätetään. Tekstin ja kuvien osittainenkin kopiointi on kielletty Suomen tekijänoikeuslain nojalla.