Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Puuhellaresepti

Reseptikirjan etusivulle 

Kinkkupinaattiletut (räiskäleet) -  puuhellaresepti

pinaattiletut puuhellalla

  1. Sekoita 7,5 dl maitoa ja pussillinen sulatettua pakastepinaattia.

  2. Sekoita joukkoon 1 dl Kaurakuitunen-valmistetta (kauratalkkunaa - nami) sekä noin 4dl vehnäjauhoja.

  3. Vatkaa sekaan 4 munaa ja 3 rkl juoksevaa margariinia,

  4. Lisää 1 tl suolaa ja 1tl valkosipuli-pippurirouhetta (erikseen olevia tuotteita voi tietenkin myös käyttää).

  5. Lisää vielä 200g savukinkkuraastetta.

Kuumenna puuhella ja pidä siinä tasainen tuli lisäämällä muutama puu kerrallaan. Hellan on syytä olla kuuma, mutta liian kuumassa letut palavat. Lisää pannulle hieman juoksevaa rasvaa, pyöräytä pannua, jotta rasva leviää ja kaada pieni kauhallinen taikinaa pannulle.

Pyöräytä pannua, jotta taikina valuu eri puolille, eikä jää paksuksi kökkäreeksi keskelle. Käännä räiskäle lastalla tai heitä pannulla. Tässä kuvassa käytössä on 28cm:n Kovanaama (joka on muuten puuhellalle aivan loistava, koska sen varsi ei kuumene). Jos viitseliäisyyttä riittää, paista perinteisiä pieniä lettuja.

Nämä letut ovat ihan älyttömän hyviä esim. appelsiinilla höystetyn porkkanaraasteen tai raikkaan vihersalaatin kera. Puolukkahillo on tietysti aina mainio höyste.

Puiden lisääminen kannattaa lopettaa, kun suurin osa taikinasta on paistettu. Pienennä puuhellan peltiä puiden palamisen loppuvaiheessa ja sulje pelti, kun jäljellä on enää hieman oranssinhohtoisia pieniä hiiliä.

Letunpaiston ohella voit  myös keittää tuoremarjakiisselin pohjan (litraan kylmää vettä 5 rkl perunajauhoja). Sekoita joukkoon puoli litraa jäisiä marjoja, enemmänkin voit laittaa. Marjat kannattaa erotella toisistaan ennen kuumaan kiisseliliemeen kippaamista.

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2018