Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

 
Kivenveisto
Kipsimuotti
Valumuotti
Pronssivalu
Veistosgalleria

Päivitetty
11.06.2018

Kuvanveistäjäksi muurarin työn ohella

Kun olin aikani veistellyt puuta ja vuolukiveä, vaimo ehdotti kuvanveiston opiskelua.   Aloitin opinnot keväällä  1997  Jyväskylän Työväenopistossa  (Jyväskylän Seudun Kansalaisopistossa) kuvataiteilija Seppo Uuranmäen opastuksessa.

Leppävirran kuvastajien kesäkursseilla  perehdyin Raimo Jaatisen opastamana pronssivaluun ja itseopiskelu jatkuu edelleen.  Kuusamon kansaopiston taideleireiltä olen hakenut uutta intoa kuvanveistoon Kaarina Kuusisto-Lukkarin, Teuvo Tuomivaaran ja Eerik Mäen opastamana.

Vuosina 2005-2006 opiskelin Jyväskylän Seudun kansalaisopiston   Nettitaidekoulussa, jossa opiskeluani ohjasivat mm. Päivi Lassheikki ja Teijo Karhu, Jussi Heikkilä, Jaakko Valo ym.

Tällä hetkellä työstän veistoksia omatoimisesti kotona. Kuvanveisto on harrastus ja sivutyö muurarin ammatin ohella. Valumateriaaleina käytän betonia, kipsiä. Päämateriaalini on pronssi. Myös kivi materiaalina on kiehtova ja vaativa. Uusia töitä syntyy jatkuvasti.

Muotinpoltossa ja pronssin sulatuksessa tarvittavat uunit olen itse valmistanut ja valmistan niitä myös myyntiin. 

Kuvanveiston lisäksi puuhailen perheen, pihan ja 60-luvun autojen kanssa.

Näillä sivuilla voit tutustua kuvanveistäjän työhön ja tekniikoihin. Kuvia taiteestani löydät Veistosgalleriasta ja tietoja taidenäyttelyistä Näyttelyt-sivulta.

 

 Pronssiveistos Madonna

Pronssiveistos Madonna, 2010

Kotigalleriassani jatkuva näyttely. Vierailut sopimuksen mukaan.

Vuonna 2006 sain Rakennusliiton kulttuuriapurahan. Olen Taideseura Koprun jäsen.

Uniikit veistokset julkisiin tiloihin, kotiin ja puutarhaan - Kuvanveistäjä Petteri Stubb
Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi         Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Desing © 2017