Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Leivinuuniresepti

Reseptikirjan etusivulle  

Runebergin ja ystävänpäivän leivokset (laktoositon ja muunneltuna myös gluteiiniton)

Runebergin ystävänleivokset

Helmikuussa pukkaa herkkujuhlaa toisensa perään. Tonttu keksi yhdistää leivonnaisreseptit. Reilumman annoksen kun leipoo, ehtii Runebergin tortuista vielä Ystävänpäivän leivoksetkin taikoa.  Annoksesta tulee kaksi pellillistä. Puolittaakin saapi.

  1. Sekoita siis 300 laktoositonta margariinia ja 3dl fariinisokeria (puolet voi olla muscovadoa, jos tykkää voimakkaammasta mausta)

  2. Sekaan vatkataan 4 munaa yksitellen.

  3. Lisätään 100g mantelijauhoa.

  4. Sekoittele 3 dl piparijauhetta (piparitalon jämät tehosekoittimessa sopivat hyvin) ja 2 dl vehnäjauhoa sekä 2 tl soodaa ja 2 tl leivinjauhetta ja lisää taikinaan.

  5. Sekaan vielä 2 dl desia omenahilloa tai sosetta. (Jos haluat, taikinaa voi hieman terästää rommilorauksella.)

Annostele leivosvuoka puoliväliin ja paista kevyen ruskeaksi.

Kuorrutus: Tonttu ei tykkää tomusokerikuorrutteesta ja onkin voidellut leivokset laktoosittomalla sitruunatuorejuustolla, jonka päälle levitetään hilloa. Jos kovasti tykkää makeasta, voi tuorejuustoonkin sekoittaa pari desiä tomusokeria ja pursottaa komeuden torttujen päälle. Aina vaan hienompia syntyy. Tonttukin kokeili, mutta kuvia ei ehtinyt ottaa, kun jo katosivat. Tonttu suosittaa pakastamista ennen kuorrutusta, jos leivoksia pyrkii tarjoilemaan useamman kerran.

Tonttu teki pienen annoksen gluteiinitonta versiota. Piparin ja jauhojen tilalle kaurakuitusta ja gluteiinitonta karkeaa jauhoa  sekä piparkakkumausteita: kanelia, inkivääriä ja neilikkaa.

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2018