Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Leivinuuniresepti - no sähköhellalle kuitenkin helteellä!

Reseptikirjan etusivulle  

Ihana marjasuklaakakku

Herkullinen marjasuklaakakku

Keskikesän helteillä voit unohtaa leivinuunin lämmityksen. Raikkaat ja kylmät tarjottavat maistuvat parhaiten. Suuren juhlan osuessa kohdalle kakkupohjan pyöräyttää nopsahti sähköuunissa, mutta syksyn tullen kakkupohjakin paistuu leivinuunissa, kunhan maltat ensin paistaa hätäisemmät leivonnaiset kuten pullat ja antaa uunin hieman hiipua kakkua varten.

  1. Sekoita kulhossa 3 dl sokeria, 4 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2rkl vaniljasokeria, 1 dl kaakaojauhetta ja 100g raastettua suklaata.

  2. Lisää joukkoon kevyesti vatkatut 4 munaa ja 1dl kermaa(maitoa).

  3. Kiehauta kattilassa 200g voita ja 1dl vettä.

  4. Lisää rasvaseos taikinaan ja vatkaa tasaiseksi.

  5. Paista irtopohjavuokassa 175˚C tunnin verran.

  6. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä väliin mansikkasosetta ja halutessasi kermavaahtoa.

Jos uuni on liian kuuma, kakku palaa päältä ja jää raa'aksi pohjasta. Peitä pinta foliolla, jos pinta alkaa tummua nopeasti. 

Korista kakku isolla marjakeolla,  mustaherukan lehdillä ja tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön sekä soseutetun mansikan kera.

Tämä kakku on tonttumainen muunnelma reseptistä, jonka alkuperäinen nimi on Ullan suklaakakku.

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2018