Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Leivinuunireseptit

Reseptikirjan etusivulle

Ihana joulupulla ja korvapuustit

Valmista puolen litran pullataikana - ohje löytyy joka jauhopussista. Maitoallerginen voi käytä vettä. Laktoosihommelit lienevät kaikille tuttuja. Pullataikinasta voi huoletta unohtaa kananmunat. Voitelun voi tarvittaessa hoitaa maidolla tai vedellä. pulla leivinuunissa

Nostata taikina normaaliin tapaan ja jaa se kahtia. Kaulitse taikinamöykky jauhotetulla leivinalustalla levyksi ja voitele (voilla tulee parasta) huolella reunoja myöten. Sekoita 1 dl fariinisokeria tai raakaruokosokeria (muscovadoa, josta  voimakkaampi maku), 1-2 tl neilikkaa, inkivääriä, kanelia ja kaardemummaa sokerin sekaan ja lisää ripaus vaniljasokeria. Sekoita seos huolella ja ripotettele taisaisesti voidellulle pullalevylle.

Korvapuustien muotoilulle jokaisella lienee omat konstinsa. Helpoin tapa on rullata taikina, leikata se parin sentin viipaleiksi ja nostaa pellille joko pystyyn ja painaa sormella keskeltä sormella (perinteinen puusti) tai kellalleen ja piilottaa "häntä" kiekon alle.

Harrastan itse tyyliä, jossa levy taitetaan kahtia, täytteet jäävät sisään. Leikataan 2 cm:n suikaleiksi, jotka pyöritetään kierteelle kuin ennen vanhaan pumpulangat. Kierre kieputetaan kiekoksi ja häntä piilotetaan kiekon alle. Jos paloitteluun ei ole aikaa, kääräise taikina pakettiin, leikkaa saksilla pinnalle väkäsiä ja käännä rullan päät pitkon alapuolelle Voitele pullat, lisää reippaasti raesokeria päälle ja nostata. Paista hyvässä leivinuunin lämmössä (sähköuunissa 250°:ssa).

Pullasta tulee oikeasti ihan parasta leivinuunissa. Pullat nousevat vielä paistuessaan, paistuvat sähköuunia nopeammin ja isossa uunissa saat paistettua kaksi pellillistä yhtä aikaa. Ja samalla lämmityksellä teet vielä monet muutkin makoisat herkut.

Ja peruskorvapuustit syntyvät ilman joulumausteita!

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2018