Etusivu | Uunit | Kuvanveisto | Veistokset | Taidekoti | Ota yhteyttä | Yhteistyössä | |
|
Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut Leivinuuniresepti |
Pakkaspäivän pikarieska (laktoositon)
Levitä taikina jauhoisella kädellä pellille levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Ruuduta levy taikinapyörällä ja kuhunkin ruutuun pistetään pari kertaa haarukalla. Anna kohota noin 10 min. Rieskat paistetaan lämpimässä uunissa (200-225 °C) kunnes pinta kauniin ruskea. Jäähdytä leivinliinan alla ja revi neliöiksi. Valmistusaika parikymmentä minuuttia + leivinuunin lämmitys uunista riippuen noin 1½-2 tuntia. Ennen rieskan paistoa uuni saa tekeentyä pari tuntia. Jos uuni on liian kuuma rieskat paistuvat liikaa päältä ja jäävät sisältä raaoiksi. Jäähtyneessä uunissa leivonnaiset taas kuivuvat helposti.
Rieskat tarjoillaan tuoreena laktoosittoman levitteen tai voin kera. - Eivätpä säily pitkään ainakaan meidän pöydässä.
|
|
Petteri Stubb Tmi uunimuurari - kuvanveistäjä GSM +358 400643490 petteri(at)stubb.fi Y-tunnus 1660799-0 | |
Web Design © 2018 |