Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Leivinuuniresepti

Reseptikirjan etusivulle  

Lampaanlihan paistaminen - gluteiiniton

Lampaanpaistin pinta viilletään 1-2 cm:n välein ja koloihin työnnetään valkosipulinkynsiviipaleita. Paisti valellaan vahvalla kahvilla.  Paistin pintaan hierotaan murskattua merisuolaa ja runsaasti erilaisia yrttejä: rakuunaa, rosmariinia, salviaa, timjamia. Myös basilika sopii. Laitan myös erilaisia pippureita ja korianteria. Kahvilientä lisätään paistoastiaan.

Lampaanpaisti saa hautua kahviliemessään savipadassa tai paistopussissa miedossa uunissa useita tunteja, kunnes paistin sisälämpötila on 67 °C. Liian kuumassa uunissa liha paistuu nopeasti ja kuivuu.

Kyljyksiin sopivat samat mausteet. Kyljysten kahvimarinadiin voi lisätä lorauksen konjakkia. Lampaankyljykset paistetaan uunipellillä tummanruskeiksi.

Lampaan paistikastike

Ota talteen paistossa jäänyt kahviliemi. Jäähdytä liemi ja kerää valkoiseksi kovettunut rasva pois. Kuumenna liemi suurusta ruokakermalla ja tarkista suola.  Halutessasi voit lisätä myös tuorejuustoa esim. aurinkokuivattutomaati. Kastike on todella herkullista.

Tarjoile lampaanliha kastikkeen ja uunivihannesten tai keitettyjen perunoiden kera. Seuraksi sopii kirpeä marmeladi esim. tomaatti- tai pihlajanmarjamarmeladi.

Nuoren lampaan liha on mureaa. Lampaanlihassa toisinaan esiintyvä kitkerä ns. villan maku johtuu lihan väärästä käsittelystä. Lampaanliha kannattaa hankkia suoramyyntitilalta, jossa hallitaan lihankäsittelyn oikeat niksit.

Hups. Paisti meni taas kerran parempiin suihin ennen kuin ehti kuvaan.

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2018