![]() |
|
Etusivu | Uunit | Kuvanveisto | Veistokset | Taidekoti | Ota yhteyttä | Yhteistyössä | |
Taidekoti
Albumi 2008-2013
|
Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut Leivinuuniresepti |
Provencen kinkkusämpylät (myös maidoton)
Taikina kohotetaan liinan alla ja siitä leivotaan jauhoisella alustalla reiluja sämpylöitä. Sämpylät kohotetaan ja paistetaan kuumassa uunissa kullanruskeiksi. Jos uuni on kuuma, käännä pelti ja tarkista nostamalla sämpylää, että se on paistunut myös pohjasta. Voitele kuumat sämpylät sipaisten juoksevalla rasvalla tai halutessasi vedellä. Jäähdytä liinan alla. Ruokaisat sämpylät eivät lisukkeita kaipaa. Provencen sämpylöiden valmistukseen saa varata aikaa puolitoista tuntia + uunin lämmitys kuumaksi. Taikina on tosi löysää. Ei kannata menettää hermojaan sen kanssa vaan lisätä jauhoja, kunnes leipominen onnistuu. Tasaisen pyöreitä näistä sämpylöistä ei tule.
Tarkista, että juokseva margariini ei sisällä maitoproteiinia tai käytä sulatettua sinistä Keijua tai oliiviöljyä. |
|
Petteri Stubb Tmi uunimuurari - kuvanveistäjä GSM +358 400643490 petteri(at)stubb.fi Y-tunnus 1660799-0 | |
Web Design
![]() |